Image Image Image Image Image Image Image Image Image

29 Apr

By

No Comments

MOCHETA TRAFIC INTENS – Alegerea ideala pentru amenajarea birourilor

aprilie 29, 2015 | By | No Comments

Alegerea mochetei perfecte poate fi de multe ori greoaie cand nu se cunosc avantajele si dezavantajele fiecareia si mai ales ce tip de mocheta se potriveste incaperilor care necesita amenajari.

In acest sens, vom descoperi ce tip de mocheta se potriveste pentru amenajarea spatiilor de birouri.

Intrucat birourile sunt spatii in care exista constant o circulatie foarte ridicata, e necesar un tip de mocheta rezistenta si durabila. Mocheta trafic intens se diferentiaza de alte tipuri de mocheta prin durabilitate si rezistenta ridicata. Datorita texturii sale, de cele mai multe ori fiind poliamida (nylon), aceasta rezista foarte bine la traficul ridicat, fara sa se deformeze sau sa isi piarda din culoare si aspect.

Mocheta pentru trafic intens este tesuta de obicei din Nylon 6.6 numit si fir Antron care are o multime de avantaje: pe langa rezistenta ridicata, este regenerabila, rezista la destramare si la variatii de temperatura si in acelasi timp este antistatic. De asemenea, firul Antron rezista bine la murdarie, avand un aspect uniform.

Pentru uz industrial se alege adesea firul Antron intrucat rezista la detergenti si retine praful sau murdaria care pot fi usor de inlaturat prin aspirare.

Mocheta trafic intens este un foarte bun izolator termic. Retine pana la 10% din caldura unei incaperi. De asemenea nici izolarea fonica nu este de lepadat. Datorita barieriei acustice pe care o creeaza – oprind atat zgomotul uzual cat si cel de impact – mocheta pentru trafic intens este considerata unul dintre cele mai bune izolatoare fonice dintre toate tipurile de pardoseli. Reduce volumul acustic cu pana la 30 db.

Datorita proprietatilor de izolare termica si fonica, mocheta trafic intens este ideala pentru amenajarea birourilor, pastrand caldura si intimitatea si creand un ambient foarte placut.

O alta calitate deosebita a mochetei pentru trafic intens fabricata din nylon 6.6 este conservarea buna. Este rezistenta la striviri si la impasliri. In acelasi timp culoarea acesteia se mentine pentru foarte mult timp chiar daca mocheta este expusa la lumina, la raze ultraviolete sau la folosirea repetata a detergentilor.

Fibrele din Nylon au avantajul ca sunt foarte bine tratate si au putere de absorbtie a murdariei ce se poate inlatura cu o mare usurinta ulterior. De asemenea, aceste fibre dispun de tratamente anti-microbiene reducand considerabil riscul aparitiei mucegaiului sau a altor bacterii.

Varietatea modelelor si culorilor in care se gaseste mocheta trafic intens permite amenajarea oricarui spatiu de birou. Fie ca sunt incaperi clasice sau moderne, se poate alege o mocheta usor de asortat cu tipul de mobilier. Usurinta cu care se monteaza aceasta mocheta este un alt avantaj major.

Confortul tactil pe care il prezinta mocheta pentru trafic intens este cu siguranta un plus. Indiferent de modul in care sunt grupate firele (snop, bucla sau taiat) mocheta pentru trafic intens este confortabila si placuta la atingere. Totodata, datorita suprafetei moi si antiderapante scade considerabil riscul accidentarilor provocate de alunecari sau de caderi.

Asadar, amenajarea birourilor nu mai constituie o problema. Singura dilema va ramane alegerea dintre multitudinea de culori sau modele in care se gaseste mocheta pentru trafic intens.

Submit a Comment